Història

Néix una associació: Tot pel Ball

Novembre 1997

L’any 1997 en el mes de novembre es va crear a la nostra població una nova entitat. Es tractava de L`Associació Cultural Tot pel Ball. L’objectiu d`aquesta entitat era promoure tot tipus de balls per a tothom, amb la intenció de passar-s´ho bé. Els promotors varen ser els alumnes dels tallers de ball del Centre Cívic Jardins de la Pau

1er Campionat de Balls de Saló

Setembre 1999
L’ Associació Cultural “Tot pel Ball ” a l’any i mig, ja contava amb 140 socis i amb altres persones que anaven als tallers de ball que es feien durant tot l’any.

Malgrat la seva joventut l’entitat col·laborava  en les diferents activitats que s’organitzaven a la Festa Major. Aquesta era la segona vegada que participava i ho va fer convocant el 1er. Campionat Local Lliure de Balls que es va celebrar en el Pavelló Sagnier. Al final es varen entregar trofeus als guanyadors en les diferents categories de balls (vals, tango i pasdoble).

Els primers professors

Vicenç Sarsanedes i Claudette Briad eren un matrimoni que a més a més de ser parella sentimental eren parella artística. Ells, amb el suport de l’Ajuntament del Prat van iniciar en el Centre Cívic Jardins de la Pau  uns tallers de balls de saló en la modalitat “retro”, adressats a parelles de totes les edats i que estiguessin interessades en l’aprenentatg de aquesta activitat.

Vicenç

Aquesta parella varen guanyar l’any 80 el Campionat de tango i de rock acrobàtic que es va convocar en la sala Amaia de Barcelona. Entre els seus titols estava el Campiona d’Europa i d’Espanya de balls de saló “retro”,i el Campionat del mon de charlestón i el d’ Europa de cha-cha-cha i rumba. Aquests dos magnifics professionals varen ser els nostres primers professors. Després varen prendre el relleu altres professors, no menys importantsportantes, com la  Pilar Bruse, Francesc Cuenca, i els actuals Lali Rodriguez i Felix Patron (actuals campions d’Europa). En el apartat de ritmes llatins comptem amb l’Efraín i Neus i actualment amb la Rocío Quesada.